Artikelen

Na vele jaren van inspanningen, op welke manier dan ook, heeft EJC Grevenbicht haar eigen dojo. Op vrijdag 23 augustus werd de dojo officieel geopend. Oud-bestuursleden, vrijwilligers, ouders, leden, het huidig bestuur en de stichting van EJC waren aanwezig om een kijkje te nemen. 

Nadat EJC, enkele jaren geleden,  de oude gymzaal noodgedwongen moest verlaten, was het zeer wenselijk om een eigen ruimte te hebben..  De vloer van de “nieuwe” gymzaal was niet geschikt om de judosport te beoefenen. Veel leden( vooral senioren) liepen blessures op vanwege het slechte valcomfort. In de  oude gymzaal zat een houten vloer, die in de ‘nieuwe’ gymzaal verruild werd voor een betonvloer.  Ook nieuwe matten mochten het valcomfort niet verbeteren. Daarbij  sleten deze  matten doordat deze  3 keer in de week moesten worden gelegd en weer  opgeruimd. 

 

De wens om een eigen ruimte te hebben werd alsmaar groter.

En een ruimte zoeken in Grevenbicht…. was echter een hele uitdaging!

Na een verbouwing, waarbij kleedkamers gemaakt moesten worden, palen uit de ruimte moesten worden gehaald en hierdoor het dak anders opgevangen moest worden, konden vorig jaar de nieuwe matten gelegd worden in het voormalig pand van de peuterspeelzaal bij Oos Hoes. Een extra mat is eronder gelegd voor het valcomfort. Dit jaar werden de puntjes op de ‘i’ gezet voor het verder aankleden van de zaal. De dojo is klaar en er kan weer heerlijk getraind worden.

 

Heb je interesse in judosport? Kom dan gerust een kijkje nemen. Dit kan op woensdag of vrijdag. Voor meer info, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op zondag 24 maart ging ejc grevenbicht met 5 judoka's naar het toernooi van jc kano Houthem. Myrthe en Lars begonnen s morgens al goed en wisten beide 3 partijen te winnen en mochten hun verdiende 1ste prijs in ontvangst nemen. Lucas wist de laatste partij te winnen op scheidsrechters beslissing en mocht zijn 3de prijs in ontvangst nemen. Jasper en Joris mochten vroeg in de middag . Beide judoka s ontzettend goed gejudood maar net geen podiumplaats maar ontvingen wel een mooie medaille.
Judoka's goed jullie best gedaan, en denk eraan iedere wedstrijd waar je aan meedoet is weer een nieuwe ervaring

Op zondag 11 november is het randoritreffen weer van start gegaan. Judoclub Nuth organiseert dit treffen een 5-tal keer per judoseizoen.
Sem, Lars en Myrthe reisde af naar Schimmert om hier lekker wat judo ervaring op te doen. Sem wist 2 partijen te winnen en behaalde 31 punten. In totaal heeft Sem 149 punten.
Lars kon al zijn partijen winnen en mag 70 punten erbij tellen. Hij heeft in totaal 364 punten en mag de volgende keer zijn oranje vaantje in ontvangst nemen.
Myrthe wist ook al haar partijtjes te winnen en behaalde 52 punten. Zij heeft 420 punten in totaal en mag de volgende keer het groene vaantje in ontvangst nemen.

Alle 3 de judoka's hebben goed gewerkt vandaag. Proficiat!!

Het volgende randoritreffen is 16 december.

 

Op vrijdagavond 15 maart vonden de clubkampioenschappen plaats in de zaal van "Oos Hoes". Ouders, opa's, oma's en andere toeschouwers kwamen hun pupil aanmoedigen.

Er werden 2 judoka's gekozen als 'judoka van het jaar'. Dit jaar zijn dat Stef Gerrits en Myrthe Colaris!

Ook werd Myrthe en haar broertje Lars in het zonnetje gezet, omdat ze beide een derde plek behaald hebben op de Limburgse kampioenschappen.

De uitslag van de clubkampioenschappen zijn als volgt;

1) Fenne Vader
2) Lotte Evers
3) Dean Tummers en Milou Fontijn

1) Lucas Driessen
2) Britt Gerrits
3) Brighton Bas en Bo Willems

1) Lucas Steiner
2) Rafael Cremers
3) Louca Weekers

1) Lars Colaris
2) Julia Salden
3) Jess Harmsen en Keano Tychon

1) Dylano Hochstenbach
2) Sem Willems
3) Myrthe Colaris en Ilvy Vader

1) Stef Gerrits
2) Joris Driessen
3) Tessa Evers en Lenn Goedermans

1) Zef Crutzen
2) Mart Crutzen
3) Davino Kooter, Jasper vd Burg en Ellen Wildeboer

1) Thijne Knoester
2) Thuur Spätjens
3) Jiri Noldus en Nora Wildeboer

1) Daniel Dormans
2) Anthony Bronwasser
3) Evelien Korsten, Kevin v Dorsten en Raymond Fuchs

Judoka's, allemaal een dikke proficiat!!! Het was een gezellige, spannende avond. We hebben mooie technieken gezien

Op zondagochtend was het weer vroeg opstaan voor Myrthe, Lars en Jasper. Budoclub Samurai uit Susteren organiseerde voor de 8ste x hun jaarlijks judotoernooi.
Lars wist 3 partijen met ippon te winnen. Hij verloor er eentje en werd uiteindelijk 2e. Myrthe won 1 partij met ippon en verloor er 4. Zij behaalde een 4de plaats.
Jasper wist ook 1 partij te winnen. Hij verloor er 3 en keerde huuswaarts met een 4de plaats.

Goed gewerkt alle 3! Proficiat